Proeflessen op 23 januari
Open Dag 2019
17 januari 2019

EYP – op stap met mevr. Prol Pato

Afgelopen weekend stond voor een aantal leerlingen weer in het teken van het EYP, ofwel het European Youth Parliament. In tegenstelling tot eerdere jaren bestond deze happening nu uit twee volle dagen. Op de eerste dag kwamen de committees bij elkaar en werd er veel gedaan aan teambuilding en het schrijven van verschillende betogen. In de avond werd er gegeten en gedronken in Eurovillage. Iedere school vertegenwoordigde een land en dit uitte zich dan weer in het voedsel dat zij voor de gelegenheid hadden bereid. Geslapen werd er in een lokaal om zo de volgende dag fris en fruitig naar de TU te gaan waar het grote debat zou plaatsvinden. Genoten hebben ze, dat werd me al snel duidelijk toen ik die vermoeide maar vooral blije koppies zag.

Ook leuk dat de ouders van Esra en Milou en van Olav en Daan in de zaal zaten. Ook voor hen was het een dag om niet snel te vergeten.
Helaas hebben we weer net niet de volgende ronde gehaald, maar ik ben inmiddels lid geworden van een docentengroep die zich bezighoudt met het implementeren van EYP in de reguliere les. Dus…. houd ons in de gaten, jullie gaan meer van ons horen!!

De deelnemers:

Milou Schrammeijer en Olav Slobbe (jongste deelnemers ooit!!)

Ilja Markesteijn

Esra Schrammeijer