Geen loting
29 maart 2019

Gezond is beter

Onwijs Kantine feestje!

Gisteren waren Laila Mouridi en ik aanwezig bij dit feestje.

Met dertien Rotterdamse scholen zijn wij het gouden avontuur gestart. Onze school was daar één van! En met succes, de gouden Schoolkantine Schaal is binnen!

Voor deze prestatie werden we uitgenodigd door de gemeente Rotterdam, voor een Onwijs Kantine Feestje!

Tijdens het geheel verzorgde feestje werden alle scholen gepast in het zonnetje gezet door de wethouder, en vonden er presentaties plaats over de duurzame kantine van de toekomst en was er volop gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen tijdens het Network Walking Dinner.

De conclusie was dat er alleen iets bereikt kan worden als alle partijen nauw samenwerken: ouders, leerlingen, docenten, kantinebeheerder en gemeente Rotterdam.’

Zomaar een paar ideeën/voornemens/afspraken:

• uitbreiding van lekker gezond aanbod van de kantine (beheerder en leerlingenraad overleg)
  • start ‘gezonde app’
  • ‘gezond voedsel’ schilderij gemaakt door docenten en leerlingen
  • netwerkbijeenkomsten en opleiding bij het voedingscentrum
  • deelname aan een ‘gezondheids- onderzoek’
  • ‘lessen over gezondheid’ bij biologie en bsm.

Vol inspiratie vertrokken wij weer huiswaarts. En nu op naar het vignet ‘Gezonde School’

Nog meer lezen? Dat kan op de website van de gemeente Rotterdam.

Mvg

Lonny van Breukelen