Lichtjesmarkt op 19 december
19 februari 2020

Tekenen voor Amnesty

FIJN HÈ

…. dat je in Nederland mag denken en geloven wat jij wil. Gelukkig kan je hier in Nederland veilig je mening geven en in het openbaar kritiek leveren op de regering. In veel landen op de wereld worden mensen echter zomaar gevangen gezet of gemarteld.

De leerlingen van het Laurenslyceum in Hillegersberg denken niet alleen aan zichzelf, maar trekken zich het lot aan van deze mensen en kwamen namens Amnesty International voor hen in actie.

Amnesty International is een onafhankelijke organisatie die over de hele wereld opkomt voor mensenrechten. Vandaar dat ze verschillende acties op touw zet om de schending van mensenrechten tegen te gaan.

Op 10 december, de internationale Dag van de Rechten van de Mens, hebben de leerlingen zich ingezet voor bijvoorbeeld een Chinese studente die van de ene op andere dag verdwenen is.Ook hebben zij een moeder in Brazilië die strijdt voor gerechtigheid voor haar 10- jarig ,voor de huisdeur doodgeschoten zoontje een hart onder de riem gestoken.

Onder de noemer van WRITE FOR RIGHTS  hebben de leerlingen vele kaarten verstuurd.

In hun pauzes vroeg een aantal enthousiaste tweede klassers achter de Amnesty-stand aandacht voor de mensenrechten en stonden leerlingen met vragen te woord.

Zo deden Elisia en Emma hun best zoveel mogelijk leerlingen het principe van de schrijfactie bij te brengen.

Dat het Laurens heel betrokken leerlingen en docenten heeft, bleek wel toen er massaal gehoor werd gegeven aan de oproep om een kaartje te schrijven.

Secured By miniOrange