eXpert Programma

expertprogramma_pagina

eXpert Programma's 2018-2019

Digital Science
Alles kan simpeler. Zo heeft de mens altijd gedacht; wilden we sneller reizen? Dan maakten we de auto, vliegtuig, hyperloop. Wilden we meer tijd voor onszelf in plaats van het huishouden? Dan maakten we de wasmachine, vaatwasser, robotstofzuiger.

Bij Digital Science kijken we naar het digitale aspect van deze ontwikkeling. Leerlingen kijken naar wat volgens hen slimmer of simpeler kan en daar maken we een oplossing voor.

Leerlingen leren o.a. basisrobotica, maar ook programmeren, zodat ze zelf in staat zijn met techniek hun leven leuker en simpeler te maken.
Sport
Bij dit programma krijg je iedere week een extra blok sportaanbod in de vorm van clinics. Deze lessen worden gegeven door gymdocenten, gastdocenten en (top) sporters.

Een aantal activiteiten zullen zijn: BMX fietsen, bootcamp, klimmen + klimbos, tuben, rugby, burner games en boulderen.

Tevens bezoeken jullie een eredivisie wedstrijd van Excelsior, alsof dat nog niet genoeg is kun je ook een clinic verwachten van de eredivisie spelers van Excelsior en speel je een wedstrijd in het stadion (Woudesteijn).
Spaans
Tijdens de lessen Spaans leer je Spaans lezen, spreken en schrijven, maar ook kom je meer te weten over de geschiedenis en cultuur.

Leerlingen die houden van talen en meer uitdaging zoeken kunnen zich aanmelden voor dit programma. Spaans is namelijk de derde taal van de wereld!
Offline Gaming
Bordspellen, die zijn toch niet meer van deze tijd? Of meer iets voor kinderen of nerds of zo? News flash! Bordspellen zijn intens, hyper-sociaal en innovatief. Er komen jaarlijks duizenden nieuwe spellen uit, de business is booming en in allerlei steden vind je spellenwinkels en bordspel café’s.

Tijd om je vooroordelen te heroverwegen.
Bij dit expertprogramma leren kinderen samen te werken, nieuwe spellen te ontwikkelen, sociale vaardigheden te verbeteren en mogelijk bij een mooi eindproduct een publicatie.

Wie kan meedoen; een creatief visionair, een kansberekenaar of gewoon een spelliefhebber, dus eigenlijk iedereen!

Kunst
Het zal gaan over illustreren van zelfgeschreven gedichten (haiku's) en verhalen in allerlei vormen met allerlei materialen.

Schrijven, dichten, illustreren, schilderen, inkt, potlood en meer...
Programmeren
We gaan op een leuke manier leren programmeren. Dit doen de door onze eigen app en website te gaan bouwen. We zullen hiervoor 3 programmeer technieken gebruiken: HTML, CSS en Javascript.

Na het volgen van deze cursus kun je je eigen creativiteit aan het werk zetten om niet alleen om een eigen website te maken, maar ook om een eigen app te bouwen.
Mode & Design
Voor de fashionlovers bieden wij een uitgebreid programma aan waarbij je je eigen outfit met bijbehorende accessoires (sieraden, tassen, hoeden) maakt.

Je start met het maken van een moodboard, waarna je aan de slag gaat met ontwerpen en modetekenen. Je gebruikt diverse technieken zoals: naaien, breien, haken, vilten, verven en bewerken van stoffen.

Voor inspiratie brengen wij een bezoek aan een expositie over mode. Zo kan je aan het einde van het jaar shinen op de catwalk.... (en draag je je eigen Little Black Dress op het galafeest?!)
Theater
Leerlingen die creatief zijn en kennis willen maken met zingen, acteren en alle basisvaardigheden van het theatervak willen ontdekken.

Je werkt tijdens dit programma naar een voorstelling (deze zal gegeven worden begin april). Je doet ervaring op door wekelijks samen te oefenen en mee te bouwen aan de voorstelling; ieder vanuit de discipline die je het best ligt: spel, dans of zang.

Ook bezoeken leerlingen een repetitie van een groep acteurs in het MAAS theater + de voorstelling ‘familie’.