eXpert Programma

expertprogramma_pagina

eXpert Programma's 2019-2020

Lego League
Lego als onderwijsmiddel? Jazeker! Bij dit eXpertprogramma gebruiken we de bekende Deense steentjes om allerlei problemen op te lossen. Problemen waar de Mindstormsrobot bij kan helpen.
De leerlingen leren bouwen en programmeren om de situaties naar hun hand te zetten.
Volgend schooljaar zullen we deelnemen aan de Lego League, waar we het opnemen tegen andere scholen.
Sport
Bij dit programma krijg je iedere week een extra blok sportaanbod in de vorm van clinics. Deze lessen worden gegeven door gymdocenten, gastdocenten en (top) sporters.

Een aantal activiteiten zullen zijn: BMX fietsen, bootcamp, klimmen + klimbos, tuben, rugby, burner games en boulderen.

Tevens bezoeken jullie een eredivisie wedstrijd van Excelsior, alsof dat nog niet genoeg is kun je ook een clinic verwachten van de eredivisie spelers van Excelsior en speel je een wedstrijd in het stadion (Woudesteijn).
Spaans
Tijdens de lessen Spaans leer je Spaans lezen, spreken en schrijven, maar ook kom je meer te weten over de geschiedenis en cultuur.

Leerlingen die houden van talen en meer uitdaging zoeken kunnen zich aanmelden voor dit programma. Spaans is namelijk de derde taal van de wereld!
Offline Gaming
Bordspellen, die zijn toch niet meer van deze tijd? Of meer iets voor kinderen of nerds of zo? News flash! Bordspellen zijn intens, hyper-sociaal en innovatief. Er komen jaarlijks duizenden nieuwe spellen uit, de business is booming en in allerlei steden vind je spellenwinkels en bordspel café’s.

Tijd om je vooroordelen te heroverwegen.
Bij dit expertprogramma leren kinderen samen te werken, nieuwe spellen te ontwikkelen, sociale vaardigheden te verbeteren en mogelijk bij een mooi eindproduct een publicatie.

Wie kan meedoen; een creatief visionair, een kansberekenaar of gewoon een spelliefhebber, dus eigenlijk iedereen!

Moestuin
Wist je dat... er een bloem bestaat van 10 meter? Dat planten met elkaar kunnen communiceren om te waarschuwen als er roofdieren en de buurt zijn? Dat planten van gezelschap en van klassieke muziek houden?

Wist je dit niet!?

Laat je dan verwonderen, je zintuigen prikkelen, je creativiteit los gaan en zorg dat het een stuk groener wordt op het Laurens!

Door te experimenteren, buiten aan de slag te gaan en je eigen tomaten te oogsten heb je binnen no-time de groene vingers die je altijd al hebt gewild. En ook nog eens een heerlijke tomaten pasta voor thuis.
Muziek
Heb jij altijd al in een echte band willen spelen? Heb je altijd al voor publiek jouw muzikale talen willen laten horen?

Schrijf je dan nu in voor het eXpert Programma Schoolband!

We gaan in een aantal weken jullie klaarstomen om meerdere optredens te geven op school. Tijdens deze optredens laten jullie verschillende liedjes horen die jullie tijdens de lessen hebben voorbereid. Dit doen we door in de lessen te werken aan jullie instrument, aan de performance en nog veel meer.

Aan het einde van deze reeks lessen kunnen jullie zelfstandig een aantal nummers spelen en weten jullie alles van het reilen en zeilen binnen een band.

Moet ik een instrument kunnen bespelen? Dit heeft wel de voorkeur, maar het is vooral belangrijk dat je een instrument wilt leren en dat je een beetje aanleg hebt voor muziek. Elk instrument is welkom!

Let op! Als er heel veel aanmeldingen binnen komen krijgen de leerlingen die al een instrument spelen voorrang.
Mode & Design
Voor de fashionlovers bieden wij een uitgebreid programma aan waarbij je je eigen outfit met bijbehorende accessoires (sieraden, tassen, hoeden) maakt.

Je start met het maken van een moodboard, waarna je aan de slag gaat met ontwerpen en modetekenen. Je gebruikt diverse technieken zoals: naaien, breien, haken, vilten, verven en bewerken van stoffen.

Voor inspiratie brengen wij een bezoek aan een expositie over mode. Zo kan je aan het einde van het jaar shinen op de catwalk.... (en draag je je eigen Little Black Dress op het galafeest?!)
Programmeren
We gaan op een leuke manier leren programmeren.

Na het volgen van deze cursus kun je je eigen creativiteit aan het werk zetten om niet alleen om een eigen website te maken, maar ook om een eigen app te bouwen.