Open dag januari 2021

Open Dag, informatieavonden, proeflesmiddag en de scholenmarkt

Online Info Momenten

Vanaf maandag 8 februari staan er een aantal van onze collega’s klaar voor ouders van groep 8 leerlingen om vragen te beantwoorden. De schoolkeuze is altijd al spannend en soms lastig, in de huidige situatie kan het helemaal een uitdaging zijn. Vandaar dat we iedereen de mogelijkheid willen geven om de vragen die er wellicht nog leven te kunnen stellen middels een Google Meet (klik op MEET om deel te nemen). We delen de momenten een beetje naar thema in. Daarmee hopen we iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Indeling:

We bieden twee weken lang een vragen uurtje aan van 16-17 uur.

vrijdag 19-02-2021.
Meneer D. van Dijk.
Coördinator expedities en eXtra’s

Bij meneer van Dijk kan je terecht met vragen over de expedities en de eXtra’s. Maar als mentor klas 1 en docent LO weet hij ook alles over het eerste jaar op het Laurens Lyceum inclusief ons jaarlijkse brugklaskamp.
MEET

De proeflesmiddag – 3 februari

Via deze link ga je naar de digitale proeflesmiddag

Na de Open Dag was het helaas ook niet mogelijk om de proeflesmiddag op school te laten plaatsvinden. Maar, we willen je natuurlijk wel laten zien hoe we op het Laurens lesgeven en wat je bij sommige vakken kunt verwachten. Vandaar dat we een aantal docenten hebben gevraagd om de les die ze normaal tijdens de proeflesmiddag zouden geven, om te toveren in een digitale les. Die lessen kun je via bovenstaande link volgen.

De lessen staan bol van de proefjes en opdrachten. De meeste daarvan kun je uitvoeren of maken met spullen die je al thuis hebt liggen. Maar, om het wat makkelijker te maken voor je, hebben we van tevoren aan de docenten gevraagd wat je daarvoor nodig hebt en in een tasje gestopt. Zo’n tasje kon je ophalen op woensdag 3 februari bij de Laurens Drive Through, op het parkeerterrein voor de school.

Gelukkig hebben wij nog tasjes over, deze kan je dagelijks ophalen bij de receptie tussen 9:00 uur en 16:00 uur.

Mocht je om welke reden dan ook niet in staat zijn om naar ons toe te komen, dan kun je hieronder lezen welke spullen er voor de lessen nodig zijn.

Nederlands: geen materiaal nodig

Engels: werkbladen (kun je downloaden van onze website)

Geschiedenis: geen materiaal nodig

Aardrijkskunde: geen materiaal nodig

Wiskunde: passer en werkbladen (kun je downloaden van onze website)

Scheikunde: plastic potje

Biologie: 1 pepermuntje

Science: een ei (waarschijnlijk)

Lichamelijke opvoeding: springtouw

Handvaardigheid: klei

Muziek: geen materiaal nodig

Tekenen: vulpen

De informatieavond voor ouders van groep 8 leerlingen – 20 januari
Op 20 januari hebben we een digitale informatieavond voor ouder(s) georganiseerd. Die is terug te vinden door op deze link te klikken.

De Open Dag – 20 januari
Helaas konden wij vanwege de Corona beperkingen geen fysieke open dag verzorgen. Maar, we willen je natuurlijk wel laten zien hoe onze school er van binnen uitziet. Om je toch een beetje het gevoel van een Open Dag mee te geven hebben we een aantal docenten gevraagd om iets te vertellen over het vak dat ze geven. Vergeet dus niet het geluid aan te zetten als je door onze school aan het wandelen bent. We vinden het ontzettend jammer dat we jou en je ouders niet “live” hebben kunnen zien en de hand schudden, maar we hopen dat je via deze tour toch een goed beeld van het Laurens krijgt en van de docenten die hier werken. Hieronder kun je nog meer informatie vinden over de momenten waarop je digitaal kennis met ons kunt maken. Veel plezier met rondwandelen!

Klik op de foto hieronder om naar de virtuele tour te gaan.